Taart voor Kids » Oven

Oven

Rond de aanvraag van de gemeenschapsveiling, kwam voor het eerst de oven ter sprake. Voor wie mee gevolgd heeft weet het misschien nog, maar anders even een korte up-date.

De oven van Saskia was al niet nieuw dat ze twee jaar terug begon met het particuliere initiatief, maar nu ze elke week bakt kwamen er wat mankementen aan het licht. Het rubber is versleten en sluit de oven niet meer voldoende af, waardoor deze veel energie verliest. Als de oven uitgezet is, gaat na een half uur spontaan het aan lichtje weer branden. Saskia heeft momenteel niet de middelen om een ander fornuis aan te schaffen en bakt dus gewoon door en neemt alle extra bijhorende kosten voor haar eigen rekening, omdat vervangbare onderdelen niet echt makkelijk te vinden zijn!

Als stichting zijn wij gaan zoeken naar mogelijkheden voor een nieuwe betaalbare oven. Zo hebben wij het volgende afgelopen jaar geprobeerd:

  • de Gemeenschapsveiling –> de aanvraag was niet goed ingevuld, maar ze wilde ons wel steunen met een gift van € 500,00
  • Radio 538 –> doe een wens en maak een week lang kans op iets wat je erg graag wil, helaas werden we niet uitgekozen!
  • Rotary Koggenland –> Na een presentatie van wie wij zijn en wat we doen, werden we gevraagd om een workshop taart decoreren te organiseren. De Rotary gaf ons voor deze avond € 550,00 om deels onze onkosten te compenseren en de rest om nieuwe ingrediënten aan te schaffen.Aan het einde had de junior Rotary een mooie verrassing voor ons van nog een een gift van € 450,00 voor de oven.

Met deze € 950,00 zijn de eerste stappen gezet op zoek naar een goede oven, de enigste wens die er is blijkt ook meteen de lastige:

  • Een betaalbare oven waarvan over een jaar of 10 de onderdelen er ook nog zijn.

Aangezien hij in de keuken van Saskia komt te staan, zou ze een rode zelf erg mooi vinden, maar ziet dit niet als eis als deze duurder zijn dan andere opties!

  • Boretti aangeschreven. Van hun kregen we 2 mooie schorten opgestuurd, maar konden helaas verder niets voor ons doen.
  • Keukenloods, heeft ons ‘echt een heel mooi aanbod’ gedaan, maar als we dan zoeken naar vervangbare onderdelen is er op het merk niets te vinden.

Afgelopen Vrijdag (20-1) zijn wij bij de Keukenloods in Zwaag gaan kijken. De oven van de offerte was daar helaas niet, dus meteen gekeken naar andere alternatieven. Er werd erg goed mee gedacht door Jamie & Ronald. Uitgelegd waarom wij als consument de onderdelen niet konden vinden van de ‘voorkeursoven’ en ook erg goed mee gekeken naar apparaten waar ze ons het meeste korting op konden geven als steun in de rug voor onze stichting. Met Twee hele mooie offertes gingen we weer naar huis. Dan blijkt het maken van een keuze toch echt zo makkelijk nog niet!

Zondag (22-01) Nog steeds was de keuze niet gemaakt, de voorkeursoven stond nog steeds hoog op het lijstje, maar ongezien een keus maken voor een oven is toch ook een risico, dus de specificaties maar eens naast elkaar gelegd. Vanaf dat moment stond de voorkeursoven niet zo hoog op het lijstje meer, want de oven die gezien was, had echt wel wat mooie extra’s.

Maandagochtend (23-01) toch nog even een vraag neergelegd b de Keukenloods in Zwaag, waar ik die zelfde ochtend al antwoord op had. Maandagmiddag dan toch de knoop maar doorgehakt en de oven besteld.

Woensdagmiddag (25-01) maakte de 16 jaar oude zilveren oven plaats voor een mooie zwart glanzende nieuwe Smeg. Met dank aan de afleverende mannen die erg veel geduld met ons hadden en onze oude oven (die buiten had moeten staan) uit de keuken hebben mee genomen en de nieuwe in de hal hebben achter gelaten.

Donderdag (26-01) is de oven al uitgetest en Saskia kan voorlopig weer aan de slag en is erg blij met haar mooie / goed werkende oven! De afwerking moet nog gedaan worden, maar dat is geen belemmering om meteen weer verder te bakken voor de volgende jarigen.

2017-01-26-10-52-47

Langs deze weg willen we graag de Rotary en de Gemeenschapsveiling bedanken voor de financiële middelen zodat we deze oven aan te konden schaffen, maar ook de Keukenloods voor het mee denken en de mooie offertes die we hebben gekregen. Voorlopig kunnen we er weer tegenaan, onderweg naar taart 250 en daar voorbij. 😉